Terapie prin neurofeedback

Home|Terapie prin neurofeedback
Neuorfeeback

Terapie prin neurofeedback

Neurofeedback-ul (uneori – EEg-feedback, neuroterapie sau neurobiofeedback) este un tip de terapie prin biofeedback ,care inregistrând forme de activitate cerebrală în timp real.
Multe probleme produse de o disfunctionalitate a creierului pot fi ameliorate prin neurofeedback.
ADD/ADHD (deficit de atentie cu/fara hiperactivitate)
Suficiente studii clinice riguroase arata ca terapia prin neurofeedback este o alternativa la fel de eficienta precum medicatia utilizata in ADHD, dar fara efectele secundare ale acesteia.
In 2012 Academia Americana de Pediatrie a aprobat terapia prin biofeedback ca avand gradul unul ( cel mai inalt grad de evidenta clinica ) in eficienta tratarii ADHD.
Prin neurofeedback obtinem scaderea nivelului de agitatie fizica ( reducerea hiperactivitatii ), calmarea mentala ( cresterea atentiei, reducrerea furiei, a nivelului de frustare ), cresterea capacitatii de auto-control ( scaderea impulsivitatii, constientizarea consecintelor faptelor).
Iar pe langa aceste beneficii de care poate oricine profita, exista si o serie de alte utilizari ale antrenamentului creierului in tratarea unor probleme ceva mai specifice, cum ar fi:
autism, insomnie, depresie, anxietate, paraplegie, sindrom premenstrual, menopauza, parkinson, sindrom Tourette ( ticuri), balbism ( balbaiala), migrene.